⚠️  E-shop s doplnkovým tovarom bude čoskoro opäť dostupný. Ďakujeme za pochopenie.

AKO NAVRHNÚŤ LUXUSNÚ A ZÁROVEŇ SOFISTIKOVANÚ JEDÁLEŇ NA KAŽDODENNÉ BÝVANIE?

9.1.2023
Zdieľať:
Jedáleň s obývačkou predstavujú srdce domova. Rodina sa v jedálni stretáva každý deň, preto je obzvlášť dôležité jej praktické zariadenie. Rovnako treba myslieť aj na to, aby ste sa v nej cítili príjemne. Nadčasová jedáleň by mala byť harmonicky zariadený priestor, do ktorého budete radi pozývať svojich priateľov.
Zdroj: freepik.com

Tajnou esenciou luxusnej jedálne je unikátne prepojenie dizajnu s funkčnosťou. Prezradíme vám, ako vytvoriť modernú jedáleň s nádychom luxusu. Pretože len luxusný nábytok na to nestačí.

Venujte dostatok času vizualizácii vašej novej jedálne

Aby ste vytvorili jedinečný priestor, ktorý naplní vaše očakávania, potrebujete si najskôr odpovedať na niektoré otázky. Pre koľko ľudí je jedáleň určená? Koľko denného svetla do miestnosti dopadá? Je prepojená s kuchyňou? Bude v jedálni koberec alebo drevená podlaha? Dizajnové tapety alebo elegantná stierka? Nakreslite si pôdorys miestnosti. Porozmýšľajte nad tým, aké farby a materiály chcete použiť na steny a podlahu. Práve luxusné tapety a kombinácia rôznych textílií, štruktúr a farieb vdýchnu interiéru dušu.

Vyberte originálny nábytok – jedálenský stôl, stoličky, príborník. Luxusný nábytok v kombinácii s kobercom predstavujú jeden z hlavných praktických prvkov jedálne.

Keď máte vytvorenú základnú vizualizáciu, môžete sa venovať výberu doplnkov, akými sú originálne svietidlá, závesy a dekorácie. Výsledný dizajn by mal vystihovať vašu rodinu. Mal by byť elegantný, nadčasový a dokonale reflektovať vaše potreby.

jedáleň zariadená v čiernej farbe
zdroj: freepik.com

Luxusný nábytok prepája funkčnosť s estetikou

Kruhový, oválny alebo obľúbený obdĺžnik? Kvalitný stôl je základným prvkom jedálne. Môžete si vybrať masív alebo moderný drevený stôl s kovovými prvkami. Trendom roku 2023 bude mramorový jedálenský stôl.

K stolu dolaďte komfortné stoličky. Oblé tvary navodia pocit pohodlia už na prvý pohľad. To skutočné zabezpečí kvalitné dizajnové čalúnenie. Vyberajte stoličky, do ktorých sa budete chcieť usadiť a vychutnať si atmosféru večerných rozhovorov pri chutnom jedle. Nezabudnite ani na doplnkové kusy nábytku, ako sú dizajnové police na knihy či dekorácie, príborník alebo vitrína.

Precízne vyhotovenie a nadčasový dizajn nábytku so zlatými alebo striebornými prvkami dodajú vašej jedálni pečať originality. Celkový vzhľad miestnosti podčiarknu luxusné tapety, koberce a závesy.

Štýlové textílie vnesú do jedálne pocit domova

Hebký koberec pod nohami či zamatový záves na okne? Textílie sú obľúbený interiérový prvok, ktorý vytvára neopakovateľnú atmosféru domova. Luxusné koberce umiestnite pod stôl alebo do oddychového kútika v jedálni. Pri výbere koberca berte ohľad nielen na štýl, ale aj materiál a spôsob údržby.

Podčiarknite luxus originálnymi doplnkami

Nechajte sa vtiahnuť do sveta prepychu a originality. Vyberte si jedinečné doplnky so zlatými prvkami čistými líniami. Jedálenský servis, poháre, príbor. Celkový štýl jedálne podporíte obrazmi, sochami či dekoračnými vázami.

Návrhom a realizáciám interiérov sa venujeme už viac ako 20 rokov. Naši dizajnéri vám pripravia komplexné riešenie na mieru podľa vašich predstáv. S návrhom od nás získate navyše originálny „mood board“ s prehľadom navrhovaných materiálov, aby ste mohli vašu novú luxusnú jedáleň navnímať všetkými zmyslami. 

Eleonóra Uhrovičová

Eleonóra Uhrovičová

Marketing specialist | Ambiente Design

Spolupráca

Veľkoobchodné cenníky

Už ste sa registrovali?

Už ste nás požiadali o prístup? Použite heslo, ktoré sme vám odoslali na e-mail pre prístup k cenníkom na odkaze nižšie:

Požiadajte o prístup!