⚠️  E-shop s doplnkovým tovarom bude čoskoro opäť dostupný. Ďakujeme za pochopenie.

DOPRAJTE DEŤOM ŠTÝLOVÝ NÁBYTOK: AKO VYLADÍTE DETSKÚ IZBU DO DOKONALOSTI?

20.3.2022
Zdieľať:
Ako zabezpečiť, aby bola detská izba vášho dieťaťa priestorom, kde sa fantázii medze nekladú? Vytvorte vášmu dieťaťu detskú izbu, ktorá bude odrazom jeho záujmov, miestom, ktoré ho poteší vždy, keď doň vkročí.

Pri výbere detského nábytku by ste mali premýšľať nad tým, na čo bude slúžiť, ako často sa bude používať, a ako dlho by mal vydržať. Nepodceňujte ani nezávadnosť použitého materiálu a bezpečnosť jednotlivých kúskov. Ako pri výbere nábytku postupovať? Skúste si predstaviť, čo by v detstve potešilo vás. Bola by to hojdačka uprostred izby, obrázky rozprávkových postavičiek na stenách alebo postieľka ako úkryt? Vhodný detský nábytok ovplyvní vývoj dieťaťa. Nebojte sa farieb, no použite ich sofistikovane. Detské štýlové tapety vám urobia veľkú službu a pôsobia maximálne exkluzívne. Ak izba slúži pre chlapčeka s dievčatkom, práve pomocou farieb je možné miestnosť rozdeliť na zóny. Značkové tapety premenia priestor detskej izby na miesto, ktoré bude priam volať po hrách a zábave.

Aké kúsky nesmú chýbať v žiadnej detskej izbe?

Vyberajte nábytok tak, aby ladil s podlahou, postieľkou či stenami. Farebné vnímanie je dôležité na to, aby sa vaše dieťa cítilo bezpečne a útulne. Izba pre malé princezné a malých nezbedníkov by mala obsahovať stolík so stoličkou, postieľku, ktorú môžu deti jednoducho pretvoriť na svoj úkryt, kresielko, skriňu na oblečenie a v neposlednom rade skrinky na hračky a luxusné úložné boxy. Ak chceme dieťa viesť k poriadku už od útleho veku, musíme prispôsobiť výšku a otváranie skriniek na hračky jeho možnostiam. Detský nábytok môže byť aj inšpiráciou. Malého kapitána iste poteší postieľka v tvare lode, indiánov zas jednoduché látkové tee – pee, ktoré pri zložení nezaberie veľa miesta. Na trhu zoženiete aj praktický dizajnový nábytok, ktorý s dieťaťom rastie, takže ak vyberáte zariadenie do izby pre školáka, zamerajte sa na pohodlnú nastaviteľnú stoličku so stolíkom, obľúbená je aj súprava s posteľou a stolom, ktorá zároveň šetrí miesto v izbe. Podľa interiérových dizajnérov má byť detská izba inšpiratívnym útočiskom, kde sa snúbi relax s povinnosťami.

Doplnky do detskej izby sú nevyhnutnosťou

Ak chcete docieliť dokonalú harmóniu v priestore, rozhodne by v ňom nemali chýbať štýlové interiérové doplnky.Značkové tapety s jemným alebo výrazným motívom, závesy do detskej izby i nápadité detské koberce. Pásiky, bodky, balóny, kvetinové motívy alebo závesy s obľúbenými postavičkami? Zlaďte doplnky do jedného motívu, obľúbené sú kompletné kombinácie tapiet, záclonovín a závesovín do detskej izby. Exkluzívne textílie by mali zdobiť aj vankúšiky, ktoré deti milujú, a preto by ste im mali niekoľko dopriať aj v detskej izbe. Ak si dáte na výbere jednotlivých doplnkov záležať, vytvoríte tým najmenším priestor, ktorý budú zbožňovať.

detská izba dekor tapety
Eleonóra Uhrovičová

Eleonóra Uhrovičová

Marketing specialist | Ambiente Design

Spolupráca

Veľkoobchodné cenníky

Už ste sa registrovali?

Už ste nás požiadali o prístup? Použite heslo, ktoré sme vám odoslali na e-mail pre prístup k cenníkom na odkaze nižšie:

Požiadajte o prístup!